Хиляди жители на Перник, съседните села и София пристигнаха в миньорския

...
Хиляди жители на Перник, съседните села и София пристигнаха в миньорския
Коментари Харесай

Хиляди с дронове, кучета и термокамери търсят 12-годишния Алекс в гората над Перник

Хиляди поданици на Перник, прилежащите села и София пристигнаха в миньорския град с дронове, високопроходими джипове, кучета и термокамери и се включиха в издирването на 12-годишния Александър Цветков, който следобяд изчезна безследно в региона на Профилакториума. 

 Дете изчезна в Перник, доброволци и полиция го търсят (снимки) Виж още

Момчето, което страда от тежка форма на аутизъм, не е вербално и мъчно схваща диалект, е било с татко си на разходка. Около 15.50 часа, до момента в който родителят приказва по телефона и се качил в колата, с цел да направи манерва, Александър изчезва. По думите на кмета на Перник Станислав Владимиров за жалост бащата не е видял накъде отива детето му. 

" Възможно е да е отишъл в гората край Профилакториума, само че е допустимо и да се е отправил към центъра на Перник ", добави градоначалникът.

Момчето е високо към 150 см, облечено е със сив суичър и тъмни дънки. Носи в ръце розова плюшена играчка.

На терен са и десетки служители на реда и жандармеристи, както и четири следови кучета. Проверява се освен боровата гора над Профилакториума, само че и всички детски площадки, дворове, улици и открити публични пространства в Перник. До момента обаче от момчето няма диря. По думите на Владимиров, това не е първият път, когато 12-годишният Алекс изчезва. 

" Досега постоянно е бил намиран и всичко е приключвало добре, нека и в този момент да е по този начин ", добави кметът на Перник. 

Психотерапевти и експерти, работещи с деца с аутизъм, посъветваха в обществените мрежи при издирването да не се подвига доста звук, защото аутистите изпитват боязън от звуци и мощна светлина. Според специалистите е по-вероятно момчето да не отговори на повикванията по име. 

Местните управляващи приканват всеки, който има информация или е видял детето, да се свърже с полицията в града.



 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР